Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kriz İstemiyorsak Stokları Koruyalım

Ülke genelinde olduğu gibi Malatya’da da kan bağışı noktasında düşüş yaşanıyor. Türk Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, kan stoklarının korunması ve ilerleyen dönemlerde kriz yaşanmaması için kan bağışı çağrısında bulundu.

Ülke genelinde olduğu gibi

Pandemi süreci ile birlikte bağışçıların azalması kan stoklarının tükenmesine neden oldu. Türk Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu,” Kan stoklarımızı koruyamazsak kan ihtiyacı noktasında olası bir kriz yaşanabilir. Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır.” dedi. Kurum ve kuruluşların bu noktada desteklerinin önemli olduğuna değinen Başkan Soylu,” Kan bağışlarında yaşanan düşüşler ile birlikte stoklarımızda azalma meydana geldi. Kurum ve kuruluşlar bağış noktasında bizlere destek olmalılar. Özellikle Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi partilerin yapacağı çağrılar kitlelerin dikkatini çekecek ve bağış noktasında bizlere destek olacaktır. “ dedi.
Acil kan ihtiyacının toplumun her ferdi için elzem durumda olduğunu kaydeden Başkan Soylu,” Kan bağışlarınız 3 kişinin hayatını kurtarabiliyor. Trafik kazaları veya farklı ağır kazalarda yaşanan ağır yaralanmalarda hayat önemi olan kan ihtiyacının giderilmesi için sizlerin bağışları gerekiyor. Bir kişinin hayatını kurtarmanın insanlık namına ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bizler içinde merhamet olan bir milletiz. Kan bağışı noktasında da onlarca insanın canını kurtarmak için kan bağışında bulunmalıyız.” İfadelerine yer verdi.
Kan Bağışının yanında Kök Hücre Bağışının öneminden bahseden Başkan Soylu, Kök hücre bağışının kan bağışından farklı olmadığını dile getirdi. Soylu,” Sağlığı yerinde olan tüm vatandaşlarımızı düzenli olarak kan vermeye davet ediyorum. Hayattayken hayat kurtarmak için kök hücre nakli bekleyen hastalarımız içinde kan vererek uygun ilik nakli bekleyen hastalarımızın hayat ışığı olabilirsiniz. “ diye konuştu.
Kan Bağışının vücut direncini düşürdüğü ile ilgili söylentileri değerlendiren Başkan Soylu,” Bağış yapan vatandaşlar şunu bilsin ki pandemide kan verirsem vücut direncim düşer mi, asla böyle kaygıları olmasın, kan bağış noktalarımıza gelip güvenli şekilde kan bağışında bulunabilirler. Bilinmeli ki kan acil değil sürekli ihtiyaçtır, ameliyat olacak hastalarımız bulunmaktadır, tedavi görmek isteyen kanser hastalarımız var, bu vatandaşların ihtiyaçları devam etmektedir. Türk Kızılay’ını gören vatandaş bizleri yalnız bırakmıyor. Ortak kan bağış kampanyaları düzenleniyor, hastalarımıza 7/24 hizmet veriyoruz.” sözlerini kullandı.
>> Ebubekir Atilla – ÖZEL HABER