Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOGG İçin Teknik Eleman Yetiştiriliyor

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) araç üretiminin başlamasıyla, bu sektördeki ara personel ihtiyacını yetiştirmek için açılan Elektrikli Araç Teknolojisi bölümü teknolojik altyapı ve yeni Laboratuvarlar ile sektörün Teknik Eleman ihtiyacını karşılayacak.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu

Üniversite- sanayi iş birliğini canlandırmak üzere Malatya’da İnönü Üniversitesi OSB Meslek Yüksek Okulu üzerine düşen görevi yapıyor. Bakanlıklarda alınan desteklerle OSB Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim alan öğrenciler teknolojik altyapısı güçlü eğitim sistemi ile sektöre hazırlanıyor. Bu yıl 40 öğrenci ile başlayan Elektrikli Araç Teknolojileri bölümü ile Yerli Otomobil TOGG için ara eleman yetiştirdiğini belirten İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Türkiye’de ilk kez kurulmuş olan Elektrikli Araçlar Bölümümüz İnönü Üniversitesi bünyesinde OSB Meslek Yüksek Okulumuzda kuruldu. 40 öğrenci bu yıl aldı. Orada elektrikli araçlarla direkt konunun uzmanı, hocalarımız var ve elektrikli araçlar konusunda Türkiye’de başta gurur kaynağımız TOGG elektrikli aracımızı bekliyoruz dört gözle olmak üzere.” dedi.
Türkiye genelinde teknik eleman eksiği olan sektörler için mesleki personel yetiştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Rektör Kızılay, ”Tüm elektrikli araçlara yönelik tekniker yetiştiriyoruz. Türkiye’ye bu alandaki açık olan, eksik olan teknik eleman, meslek elemanını yetiştireceğiz. İnönü Üniversitemizde elektrikli araçlarla ilgili doktora programları sürüyor, TÜBİTAK projeleri tamamlandı. En önemli kısmı batarya yönetim kısmı, elektrikli araçların. O anlamda en kapsamlı projesi üniversitemizde yapıldı ve tamamlandı.” sözlerini kullandı.
OSB Meslek Yüksek Okulu için alınan desteklerle Teknolojik altyapıların güçlendirildiğini ve yeni uygulama alanları ve Laboratuvarlar kurulduğunu söyleyen Rektör Kızılay,” Elektrikli araçlar bölümümüze Sanayi Bakanımız Mustafa Varank’ın desteğiyle, Fırat Kalkınma Ajansı’ndan şimdi Sanal Simülasyon Eğitim Laboratuvarı kuruyoruz. Yine Elektrikli Araçlar Bölümümüze hem elektrikli araçların pil ve akü gibi batarya yönetim laboratuvarını, hem de donanım kısmını klasik laboratuvarında önemli ölçüde kurduk, eksikleri de devam ediyoruz. Türkiye’nin belki bu konuda en iyi laboratuvarlarını kuracağız burada, tamamlayacağız. Burada Sanayi Bakanımız Mustafa Varank bize güçlü bir destek verdi, ayrıca Teknokent’te de bize yine 2020 yılının sonunda GES projemize büyük bir destek verdi. O projemize de devam ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.
Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan İnönü Üniversitesi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksek Okulu mezunları tekniker oluyor. 3+1 sistemiyle eğitim öğretim faaliyetlerinin devam ettiği okulda 13 ayrı program yürütülüyor. Üniversite- sanayi iş birliğini canlandırmak üzere Malatya’da İnönü Üniversitesi OSB Meslek Yüksek Okulu, Elektrikli Araç Teknolojisi derslerini müfredatına alarak bir ilki gerçekleştirilmişti.
>> Ebubekir Atilla