Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tedavi Görenlerin Yüzde 90’ı Aşı Olmayanlar

Koronavirüse karşı aşı çağrıları sürerken aşılamada büyük ölçüde yol kat edildi. Vatandaşlara aşı olmaları yönünde çağrıda bulunan Vali Aydın Baruş,” Hastaneye düşen vakalardaki oranlarda aşı olmayanların yüzde 90’ın üzerinde olduğunu görüyoruz” dedi.

Koronavirüse karşı aşı çağrıları

Malatya Valiliği’nin koordinesinde, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla Kurban Bayramı dolayısıyla resmi bayramlaşma töreni yapıldı. Tören sonunda konuşan Vali Aydın Baruş, aşı olmanın öneminden bahsetti.
Kurban Bayramının rahat bir şekilde kutlanabilmesinin en büyük etkeninin aşı çalışmalarının olduğunu belirten Vali Aydın Baruş,” Kurban Bayramı Hazreti İbrahim ile Hazreti İsmail’in kıssasında da belirtildiği gibi cenabı hakka tam teslimiyetin ifadesini bize hatırlatıyor. Diğer taraftan durumu iyi olan Müslümanların durumu müsait olmayan kardeşlerine yardım etmesi ve kesmiş olduğu kurbanları onlarla paylaşması anlamında da yardımlaşma kültürümüze, yardımlaşma anlayışımıza çok önemli bir işaret veriyor. Malatya olarak çok şükür bugünlere ulaştık. Bildiğiniz gibi Pandemi nedeniyle geçen yıl bayram kutlamaları ve bayramlaşmalar maalesef yapılamamıştı. Çok şükür bu seviyeye geldik. Şuanda salgın nedeniyle çok önemli bir sıkıntımız yok ancak aşılama oranında biraz geride kaldık. Bu anlamda gençlerimize aşılarını zamanında yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü salgını önlemenin yegane yolu şuanda aşı gibi görünüyor. Bu anlamda tüm Malatyalılara çağrımız hem kendi sağlıkları için hem ailelerini ve büyüklerinin sağlıkları için aşılarını biran önce yaptırmaları lazım. Hastaneye düşen vakalardaki oranlarda aşı olmayanların yüzde 90ın üzerinde olduğunu görüyoruz. Hastanede covıd-19 nedeniyle tedavi görenlerin büyük bir kısmı aşı olmayanlardan oluşuyor. Buda aşı olmanın gerekliliğini ortaya koyuyor. “ ifadelerine yer verdi.
Hürriyet Parkı BELSOS Tesisleri önünde düzenlenen törene Vali Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekilli Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti İl Başkan Vekili Ekrem Dağ, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ile resmi kurumların müdürleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
>> Ebubekir Atilla