Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sosyal Mesafe ve Maske Kuralları Unutuldu

Vaka sayılarının yeniden artışa geçtiği ve aşılama hızının yavaşladığı Malatya’da sokağa çıkma yasağı döneminde sessiz kalan sokak ve caddeler normalleşmeyle birlikte tekrar hareketlendi. Kent merkezinde bulunan Kışla, İnönü ve Sıtmapınarı Caddesi gibi merkezi noktalar adeta doldu taştı. Kent merkezindeki çarşı ve pazarlar vatandaşların akınına uğrarken, pandemiyi unutturan görüntüler ortaya çıktı.

Vaka sayılarının yeniden artışa

Vaka sayılarına paralel günlük ölüm sayısının artışa geçtiği Malatya’da çarşı, pazar doldu taştı. Alışveriş yapmak için kent merkezine akın eden vatandaşlar maske ve sosyal mesafe kurallarını hiçe saydı. Salgın riski devam ederken kimi vatandaş maskeyi koluna ve dirseğine takarak korunmayı tercih etti, kimisi de çene altına indirerek gıdısını virüse karşı korudu. Çoğu vatandaş ise hiçbir şekilde maske takmayı tercih etmiyor.
Genellikle vaka sayılarının yükseldiği bölgelerin aşılamanın az olduğu yerler olduğunu belirten Vali Aydın Baruş, bu yükselişin önüne geçmenin yolunun aşılamadan geçtiğini söyledi. Vaka sayılarında yeniden yükselişin görülmesi ile ilgili Kurban Bayramının birinci günü Vali Aydın Baruş ’a yönlendirilen soruya Vali Baruş ’un cevabı şu şekilde oldu,” Vaka sayılarında Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da hareketlenme var. Ama bu endişe edilecek bir durum değil. aşılama oranlarında yeterli yükselme sağlanamazsa gidilecek nokta budur. Türkiye genelinde yükselmeye başladı. Sağlık Bakanımızın ifade ettiği kadarıyla daha çok aşılama oranının düşük olduğu yerlerde bu artış söz konusu. Malatya olarak biz doğudaki illerden iyi durumdayız aşılamada ama, batıda kalan illerden daha kötü durumdayız. dolayısıyla bu aşılama oranlarını daha ileriye taşımamız lazım ki vaka sayısı tekrar artışa geçip hastaneye düşen vaka sayısı artmasın. Bu nedenle herkesi aşı yaptırmaya davet ediyorum. Özellikle gençlerimizi. Gençlerimiz sağlıklarına güvenerek aşı yaptırmamayı tercih ediyorlar. Ama sadece bu konu onları ilgilendirmiyor. Toplumun tüm kesimlerini ilgilendiriyor. Dolayısı ile aşının yatırılması toplumsal bir sorumluluk gereğidir. Burada sorumsuzca davranamayız. Komşularımızı, esnafımızı ve çevremizdeki insanları uyarmamız gerekiyor.”
>> Ebubekir Atilla