Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pertek Köprüsü 2022’e Kaldı

Elazığ, Malatya, Tunceli, Erzincan ve Karadeniz Bölgesindeki diğer illerdeki Sanayi Maddelerinin lojistiğinde büyük bir avantaj sağlayacağı düşünülen Pertek Köprüsü’nün etüt ve fizibilite çalışmaların da sona gelindi. Halen yapılıp, yapılmayacağı tartışmalarının sürdüğü köprünün 2022 yatırım programına alınması bekleniyor.

Elazığ, Malatya, Tunceli, Erzincan

Malatya Sanayisi için alternatif lojistik ağını sağlayacak Pertek Köprüsü projesi için Malatya Milletvekillerinden destek bekleniyor. Elazığ Basınında yer alan haberlerde köprünün 2022 yılı yatırım programına alınması için çevre illerdeki Milletvekillerine çağrıda bulunuldu. Tunceli ve Elazığ’ı Keban Barajı üzerinde birleştirecek projenin, bölgenin lojistik imkanını sağlaması açısından önemli olduğu belirtildi.
Zonguldak’ta Filyos Limanı Projesi ve Karadeniz Bölgesinde yapılacak diğer Liman projeleri, Yeni Ticaret Merkezleri ve bu merkezlerle yeni pazarlara ulaşma imkanı sağlayacak. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Şehirlerin Doğu Karadeniz Bölgesine açılacak kapısı konumunda olan Pertek Köprüsü, tamamlanması halinde Malatya dahil 25 İlin sanayisine yeni pazarlar kazandıracak.
KAYISI İÇİN RUSYA OPSİYONU
Son yıllarda artan Kuru Kayısı ihracatınındı 500 milyon dolar hedefi için yeni pazarlara ulaşmak gerekiyor. Pertek Köprüsünün tamamlanması halinde Filyos Limanı ve Doğu Karadeniz Bölgesine ulaşımda Lojistik maliyetleri düşecek. Lojistik masraflarında yaşanacak düşüş ve Navlun ’da tek merkeze bağlılık sorunu ortadan kalkacağı için ihracat kaleminde yüksek artışlar yaşanabilir. Pertek Köprüsü ’nün yapılması ve projenin hayata geçirilmesi hayali 2022 yatırım programına dahil edilmesi ile gerçekleşebilir.

>> Ebubekir Atila