Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya Devlet Tiyatrosu 15 Ekim’de Perdelerini Açıyor

Malatya seyircisi uzun bir aradan sonra tekrar Devlet Tiyatroları oyunlarıyla buluşacak. Tiyatroda ilk perde Haldun Dormen rejisiyle sahnelenen efsanevi komedi Karmakarışık ile açılacak.

Malatya seyircisi uzun bir

Pandemi tedbirleri çerçevesinde aralık ayından itibaren salonlar kapatılmak zorunda kalmıştı. Pandemi tedbirleri kapsamında tiyatro faaliyetlerine izin verilmesi ve Malatya Devlet Tiyatrosu’nda yapılan hazırlıkların tamamlanması ile birlikte sanatseverler tekrar salondaki yerlerini alabilecek.
Malatya’daki Devlet Tiyatrosunun yerleşkesi ve kadroları olmadığı için seyirciler turne tiyatrosu dolayısıyla her hafta farklı oyunlar izlenebilecek.
İstanbul Devlet Tiyatrosu 2017-2018 sezonunda prömiyeri yapılan, Haldun Dormen rejisiyle sahnelenen efsanevi komedi Karmakarışık 15 Ekim 2021 Cuma ve 16 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’da Malatya Devlet Tiyatrosu oyununda sahnelenecek. Pandemi şartları dolayısıyla yarı yarıya kapasiteli seyircinin alınacağı oyunun biletleri satışa çıkar çıkmaz tükendi.
Ray Cooney’nin yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzun tarafından Türkçeye çevrilen oyunun rejisörü Haldun Dormen. Oyunun dekor tasarımı Savaş Çevirel’e, kostüm tasarımı Mihriban Oran’a, ışık tasarımı Serhat Akın’a ait. Koreografide ise Yeşim Alıç imzası bulunuyor. Richard Phillips adında saygın bir bakanın rakip partinin sekreteriyle küçük bir kaçamak yapmaya hazırlanırken, otel odasında pencereden içeri sarkmış bir erkek cesedi bulmaları üzerine gelişen olayları anlatan oyun, komedi türünün en iyi örneklerinden biri.
Ekim ayında turne olarak Malatya’ya gelecek olan bir sonraki oyun ise Ankara Devlet Tiyatrosunun hazırladığı Osman Nuri Ercan’ın kaleme aldığı Alpay Ulusoy’un yönettiği “Aşık Veysel” oyunu olarak belirlendi.
>> Ebubekir Atilla