Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kalıcı Çözümler Bulunacak

TBMM’de 5 siyasi partinin ortak önerisiyle deprem zararlarının en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin saptanması amacıyla Deprem Araştırma Komisyonu Kasım ayında çalışmalarına başlamıştı. Deprem Araştırma Komisyonu üyesi olan Ak Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, komisyonun süreci değerlendirdiği ve hazırlanacak kritik raporun ardından saha çalışmalarının başlayacağını söyledi.

TBMM'de 5 siyasi partinin

Komisyon, siyasi partilerin parlamentodaki sandalye sayılarına göre bildirdikleri isimler arasından üyelerinin belirlenmesinden sonra çalışmaya başladı ve 3 ay görev yapacak. Bu sürenin yetmemesi halinde 1 aylık süre uzatımı yaparak en geç 4 ayda raporunu tamamlayacak.
24 Ocak Elazığ Sivrice merkezli depremin ardından, 30 Ekim İzmir Depreminin yaşanması Türkiye genelinde Deprem ile ilgili kalıcı çözümlerin getirilmesini zaruri hale getirdi. TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi olan Ak Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Komisyon’un tüm paydaşların görüşlerini dinleyerek yoğun mesaisine devam ettiğini söyledi.
Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da yapı rezervlerinin yenilenmesi, Kentsel dönüşümün hızlandırılması ve yapı denetimi konusunda kritiklerin belirlenmesi başta olmak üzere birçok alanda çalışmaların devam ettiğini belirten Milletvekili Çakır, 2021 yılının ilk aylarında Komisyon’un raporunu açıklayacağını ve bu doğrultuda Malatya için radikal kararların alınabileceğini kaydetti. Milletvekili Çakır sözlerine şu şekilde devam etti,” Deprem komisyonunun oluşturulması bu konuda atılan ilk adımdır. Bu komisyonlarda her kesim dinleniyor. Odalarımız, birliklerimiz başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları, Sağlık Bakanlığına, Enerji Bakanlığına kadar yapılan çalışmalar inceleniyor, dikkate alınıyor. Saha araştırmaları yapılıyor. Kademe kademe yürütülen çalışmalar neticesinde Yapı stoklarının daha kaliteli olması yönünde çalışmalar yapılıyor. Deprem kuşağında kalan birinci ve ikinci öncelikli yerler özelinde çalışmalar yapılıyor. Toplumsal bilincin de geliştirilmesinin bir ihtiyaç olduğu da açığa çıkıyor. Yapı denetim ve yerel yönetimlerin aldığı kararlar standartlar ölçüsünde kanun ve yasalar çerçevesinde dikkate alınarak uygulanmaya devam ediliyor. Eski yapılar kontrol ediliyor Yeni yapılacak yapılarla ilgili yasal düzenlemeler de hazırlanıyor. Bu çalışmalar neticesinde hazırlanacak sonuçlar il ve ülke bazında değerlendirilecek. Kentsel dönüşüme gelince işin temelinde hukuki süreçlerin aşılması, ekonomik yönden de kaynakların artırılması, çalışmaların hızlandırılması için faaliyetler ediyor. Deprem öncesi ve sonrasında ilgili kurumlar tarafından depremden etkilenen konutlarla ilgili çalışmalar devam ediyoruz. Kentsel dönüşüm alanlarını destekleyecek alanların devirlerinin önünün açılması için çalışmalara devam ediliyor. “

>> Ebubekir Atilla – ÖZEL HABER