Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hekimhan Her Alanda Gelişiyor!

Hekimhan Kaymakamı Muhammed Öztaş, son 1 yıl içerisinde Hekimhan İlçesinde devam eden proje ve yatırımları değerlendirdi. İlçe genelinde birçok alanda projelerin yürütüldüğünü kaydeden Kaymakam Öztaş, ” İlçemizde eğitim, kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra, sorunların köklü bir şekilde çözülmesi için yatırımlar yürütülüyor.” dedi.

Hekimhan Kaymakamı Muhammed Öztaş,

Hekimhan İlçesinde Kamu yatırımları kapsamında köklü projeler ile kadim ilçe geleceğe hazırlanıyor. Eğitim, Konut, Sosyo Kültürel Faaliyetler ile hem toplumun refah seviyesi hem de bilinçlendirilmesi hususunda birçok proje Hekimhan Kaymakamlığı öncülüğünde ve koordinesinde yürütülüyor.
Hekimhan Ekspres’e Eğitim alanında devam eden projeleri aktaran Hekimhan İlçe Kaymakamı Muhammed Öztaş, ”Sakarya ortaokulumuzun inşaatı başlamış durumda. Güzelyurt Mahallemizde İlkokul inşaatına da bu sene içinde başlayacağız inşallah. Eski yıkılan METEM binasının olduğu yere de Alman bankasının desteği ve finansmanıyla Anaokulu projemiz var. Ayrıca hayırsever bir vatandaşımızın yürüttüğü bir Anaokulu yaptırma projesi var. Onunda planlarını yaptık en kısa sürede protokol imzalayıp yer teslimi yapmayı planlıyoruz. Eski YİBO yeni adıyla METEM binasının onarım tadilatı için ciddi bir ödenek ayrıldı. Bu sene içinde oranın atölyeleri, okul binası ve yurt binasının onarımları var. Hekimhan Anadolu lisesinin güçlendirmesi yapıldı. Bu sene yurt binasının güçlendirilmesi yapılacak. Eğitim ile ilgili inşaat çalışmalarımız bu şekilde. Bu sene pandemi sebebiyle yüz yüze eğitimi istediğimiz seviyede gerçekleştiremedik ancak önümüzde ki sene okulların açılması ile birlikte yapmayı planladığımız birçok proje var.” dedi.
Kaymakamlık öncülüğünde gerçekleştirilen faaliyetlerden bahseden Kaymakam Öztaş,” Kaymakamlık olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı aracılığıyla yürüttüğümüz birkaç projemiz var. Aile destek merkezimizin(ADEM) faaliyetleri ile kadınlarımızın istihdamına yönelik faaliyetler yürütüyoruz. Boş zamanlarında aile bütçesine katkı sağlamaları için ADEM ’de kurslarımız devam ediyor. Halk Eğitim bünyesinde açtığımız kurslarla Hayat boyu öğrenme mantığıyla Hekimhan’da bulunan 7’den 70’e herkesin kendini geliştirmesine, daha güncel kalmasını sağlamak için kurslarımız devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.
İnönü Üniversitesi işbirliği ile Hekimhan’ın Coğrafi Atlasının oluşturulmasının amaçlandığını söyleyen Kaymakam Öztaş, ”Ayrıca İnönü Üniversitesi ve Hekimhan Belediyesi ortaklığında bir projemiz var. Hekimhan’ın Coğrafya Atlasını oluşturma projesi. Bu projemizin amacı Hekimhan’da bulunan Dağ, tepe, bayır, ova, yol güzergâhı ile alakalı coğrafi bir atlas çıkartıp haritalandırma yapmak. Bu haritalandırmayla beraber yapılacak yatırımların, coğrafi bilgi sitemi ile entegre edilerek yatırımların daha etkili ve verimli olmasını sağlamaktır. Hemşehrilerimizin tarım ve hayvancılık alanında kullanacakları verirleri oluşturmaktır. İki yıl sürecek bu projemizde bize destek veren İnönü Üniversitesine ve Hekimhan Belediyesine teşekkür ediyorum.” sözlerini kullandı.
İlçede yapılması muhtemel 2.Etap TOKİ konutları ile ilgili değerlendirmede bulunan Kaymakam Öztaş, ”Bu konuda malumunuz daha önceki yıllarda Hekimhan’ın geçirmiş olduğu depremler var. Bu depremler neticesinde hak sahibi olan vatandaşlarımıza yapılacak evler var. Bunları TOKİ yapacak. Köyde uygun arazisi olmayan vatandaşlarımıza ya da köyde oturmak istemeyip merkezde oturma talebinde bulunan vatandaşlarımız var. Merkezde AFAD ’a ayrılmış bazı arazilerimiz var. Onlar bazen yeterli kalıyor bazen kalmıyor. Bu konuda çok ciddi talep var. Biz gerekli bilgileri üstlerimize ilettik, onlarda ciddi bir talep olduğunun farkındalar. İnşallah bu afet evleriyle beraber koordineli bir şekilde 2. Etap TOKİ’nin yapılması planlanıyor. Ancak henüz net bir süreç olmadığı için net bir şey söyleyemeyiz. Çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.