Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hayatımı Ortaya Koyacağım”

Marius Sumudica takım ile ilk antrenmanına çıktı. Yeni Malatyaspora küme mücadelesi için gelmediğini söyleyen Sumudica, taraftara söz verdi. Takımın toparlanacağı ve puan odaklı oynayacağı mesajını veren Sumudica,” Taraftara Sumudica’ya güvenmelerini söyleyeceğim. Çünkü elimden gelenin en iyisini yapacağım. Hiçbir problem yaşamamak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.” dedi.

Marius Sumudica takım ile

Sezona kötü başlayan ve ilk 8 haftada 6 puan alarak kötü günler geçiren Yeni Malatyaspor’da İrfan Buz ile yolların ayrılmasının ardından göreve Marius Sumudica getirilmişti. Takım ile ilk antrenmanına çıkan Marius Sumudica, antrenman sonrası açıklamalarda bulundu.
Öncelikle takımı değerlendiren Sumudica, takımda kaliteli oyuncuların olduğunu ve özgüvenin geliştirilmesi gerektiğini beliterek,”Takıma ilk geldiğin zaman ilk antrenman her zaman zordur. Oyuncuları tanımıyorsun ve oyuncuların zihinlerine oyun anlayışını koymalısın. Ne benim için ne de oyuncular için kolay değil. Ama, adım adım oyunu geliştirip sonucu alacağız. Süper Ligi takip ediyorum. Çok zor durumda bu takıma geldim. Son 5 maçını kaybetmiş, ne benim için ne de oyuncular için kolay değil. Takımda bir öz güven gelişmeli. Çünkü kaliteli oyuncularımız var. Öncelikle bir takım olmalıyız.” diye konuştu.
Karşılaşmalarda öncelikli hedefin yenilmemek olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, ”Hedefimiz kaybetmemek. Tabi ki şu değil biz oyuncuların önüne gidip biz zayıf bir takımız oyunu kaybetmeyelim değil, önceliğimiz 1 puan. Mümkünse diğer 2 puanı da almak. Çünkü maç başladığında skor 0-0 bu yüzden 1 puana sahipsiniz. Buna 2 puanı da ekleyip 3 puan almak çok daha iyi. Şimdi iyi bir takıma karşı oynayacağız.” sözlerini kullandı.
Adanademirspor karşılaşmasında agresif bir oyun oynanacağı sinyalini veren Sumudica,”Vincenzo Montella’nın gelmesiyle birlikte çok değiştiler. Önümüzde bir hafta var ve oraya iyi bir mücadele için gidiyoruz. Bu çok önemli agresif olarak mücadele etmek çok önemli. Hiç kimsenin de Malatya’nın kümede kalma mücadelesi veriyor diye düşünmesini istemiyorum. Buraya ligde kalma mücadelesi vermek için gelmedim.” dedi.
Taraftarın kendisine güvenmesini isteyen Marius Sumudica,”Yeni Malatyaspor’dan önce Türkiye’de 3 takım çalıştırdım. Bulunduğum takımlarda da taraftarlar ile her zaman iyi ilişkilerim oldu. Şimdi her şeyimi, hayatımı vereceğim bu takım için. Onlara Sumudica’ya güvenmelerini söyleyeceğim. Çünkü elimden gelenin en iyisini yapacağım. Hiçbir problem yaşamamak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. İnşallah gelecek sene de ilk 8’e oynayan bir takım olacağız. Çünkü, Malatya’nın futbolu seven, futbolu bilen bir taraftarı var. Onlar son 2 yılda olanlardan çok daha fazlasını hak ediyorlar. Onlara şunu söz veriyorum. Bütün gücümü vereceğim bu takım için. Onları mutlu etmek için. Maçtan sonra eve mutlu gitmeleri için ve aileleri ile galibiyetleri kutlamaları için.” ifadelerine yer verdi.
>> Ebubekir Atilla