Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fırıncılarda Zam Endişesi

Undan doğal gaza, asgari ücretten elektriğe, kiradan, akaryakıta ekmeğin girdi fiyatına dahil olan tüm kalemlerde artış yaşandı. Pandemi süreci ile birlikte satışlarının azaldığını söyleyen Fırıncılar en son yapılan Maya zammından sonra isyan etti.

Undan doğal gaza, asgari

Fırınlarda girdi maliyetlerinin artması ile birlikte zam çanları çalıyor. Ekmek üretiminde girdi maliyetleri listesindeki hemen hemen tüm ürünlerin yılbaşından buyana yüzde 40 artış gösterdiğini söyleyen Fırıncı Esnafı, ya üretici firmaların fiyatları düşürmesini, yada ekmeğe yeniden zam gelmesini istiyor. Sonsöz Gazetesi ihbar hattını arayarak Fırıncı Esnafının sorunlarını dile getiren bir Esnaf, Ekmeğin maliyetinin Pide ‘de 1,30 TL, Somun ekmekte ise 1,20 TL olduğunu belirterek Fırıncı Esnafının destek beklediğini söyledi.

Ekmek üretiminde kullanılan temel üretim malzemesi Un ve Maya ’nın akıl almaz şekilde uçuk fiyatlara çıkmasından şikayetçi olan Fırıncılar, kurak geçen bahar ayı ile birlikte buğdayda yaşanacak düşük rekolte beklentisinin sert bir zam dalgasına neden olacağını ve bu zamların fırıncı esnafını zor durumda bırakacağını söyledi.

Geçtiğimiz 2020 yılının başlarında 50 kilogram unun 90 TL civarında olduğunu, bu sene 50 kilogram un fiyatının 140 TL üzerine çıktığını belirten Fırıncılar, Buğday hasadından hemen sonra un fiyatlarındaki yükselişin 180 TL’ye kadar çıkacağını öngördü. Hamur mayasının geçen sene 45 TL civarında aldıkları, bu seneki zam ile birlikte bu miktarın 100 TL üzerine çıktığından şikayetçi olan fırıncı esnafı fiyatlardaki yükselişe müdahale edilmesini istiyor.

Ebubekir Atilla – ÖZEL HABER