Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğanyol’da Altyapı Devrimi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Doğanyol Belediyesi tarafından İlçede 9 mahalleyi kapsayan grup yollarında asfaltlama çalışması ve yeni yol açma çalışmaları yapılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve

Ekipler Konurtay, Poyraz, Bahramlı, Akkent, Yalınca, Ulutaş, Mezra, Yeşilköy, Gevheruşağı Mahallerinde ve asfalt serim çalışması gerçekleştiriyor. Doğanyol- Pütürge karayolunda sık sık kazaların yaşandığı Deregöl Virajında dolgu ve yol genişletme çalışması yapılarak, yol güvenli hale getiriliyor.
24 Ocak depreminde en çok hasar gören ilçeler arasında olan Doğanyol’da deprem konutlarının yapımının yanında yol ve altyapı çalışmalarına ağırlık verildi. İlçenin en büyük sorunlarından biri olan yol krizi ile ilgili 9 mahalleyi kapsayan grup yollarında asfaltlama çalışması ve Doğanyol- Pütürge karayolundaki Deregöl Virajında dolgu ve yol genişletme çalışması yapıldı.
Doğanyol ilçe genelinde vatandaşların yaşam kalitesini arttırma adına her alanda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Bay,” Özellikle yolların konforunu arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. 9 mahallede çalışmalar yürütüyoruz. Buradaki çalışmalar bittiğinde diğer sıkıntılı yollarda da çalışma yapacağız. İlçemizdeki yol güvenliğini ve konforunu arttırmak istiyoruz. Doğanyol-Pütürge arası 24 km karayolu yapımı kapsamında, keskin Virajı nedeniyle birçok ölümlü kazanın yaşandığı Deregöl Virajında Karayolları tarafından dolgu ve yol genişletme çalışması yapılıyor. Virajda yol genişliği 25 metreye çıkarılırken, 450 bin metreküp dolgu malzemesi dökülürken, 216 metrelik menfez çalışması yapılıyor. 5 metre genişliğinde 5 metre yüksekliğinde olan menfez inşası için yaklaşık 600 ton demir ve 6 bin metreküp beton kullanılır. Menfez yanlarında dolguya destek olması amacıyla da yaklaşık 5 bin metreküp taş duvar imalatı yapıldı. Çalışmalar devam ederken, yolun 1 ay içerisinde tamamlanarak asfalta hazır hale getirilmesi hedefleniyor. Çalışmalar sonunda yol daha güvenli ve konforlu hale gelecek. Başta Selahattin Gürkan başkanım olmak üzere tüm Büyükşehir Belediyesi Yol ve Alt yapı daire başkanlığı personeline teşekkür ediyorum.” Dedi.