Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Altyapıya Önem Verilmeli”

Malatya’da Liglerde mücadele eden futbol takımlarının A takımlara verdiği önemi altyapıya vermediklerini söyleyen 44 Tepehanspor Teknik Direktörü Burak Dönmez, ”Futbol takımlarının ön plana çıkması için alt yapıya önem vermeleri gerekmektedir. Buralarda oynayan alt yapı gelişim ligleri orda boy gösteren genç sporcuların genç milli takımlarda kendilerini gösterdiklerini görüyoruz. Özellikle profesyonel futbol kulüplerine büyük görevler düşmektedir. Bunların başlarında da ise en büyük görev profesyonel futbol kulüp teknik adamları büyük rol oynuyor.” dedi.

Malatya’da Liglerde mücadele eden

Altyapılarda yetişen oyuncuların futbol camiası için önemli olduğunu kaydeden Dönmez, ”Kulüplerin amacı yaş gruplarındaki gençleri A takım seviyesine çıkarmak ve bu sirkülâsyonu sürekli kılmak olmasıdır. Profesyonel kulüplerin Türkiye sathına yayılan örnek alt yapı ve futbol okulları yapılandırılması gerekir. Türkiye’de bulunan genç futbolcu kaynağına en etkin şekilde kullanmak ve değerlendirmek gerekir. Amaçlarının gençlere üst düzey futbol eğitimi vermek ve futbolu futbolculuğu aşılamak olması lazım. Bu futbolcuların gelişmesinde oluşumunda futbol eğitimini üniversitelerinin futbol uzmanlık bölümü mezunları ve deneyimli tecrübeli isimlerle yola çıkılması lazımdır. Böyle sağlam alt yapıda yetişen futbolcular var, hem ülke içinde, hem de ülke dışında kendilerini ve yetiştiği kulüplerin en iyi şekilde temsil ediyorlar.” diye konuştu.

Son dönemlerde başarılı olan kulüplerin hep alt yapıyı önemseyen kulüpler olduğunu vurgulayan Dönmez, ”Bir ilin profesyonel takımının alt yapısını sağlam şekilde oluşturmalı ve diğer illerde de temsilciliklerin olması gerekir. Diğer illerde sayıyı artırarak hem kendi kulübüne hem milli takıma ve gelişim liglerinde en kısa sürede iyi yerlere geleceği kesindir örneklerde olduğu gibi. Yeni Malatya sporumuzun alt yapısı şu an lav olmuş şekilde. Bu bir kulüp için risktir. Sağlam ekip ve meşakkatli bir çalışma ile alt yapı iyi yerlere gelir ve adından söz ettirir. Şuan herkes A takım derdine düşmüşken alt yapıyı unuttular. Bu durum çok tedirginlik ve üzücü durum. Alt yapı dediğimiz bu iş biraz yarım elma gönül alma veya daha açık anlamda ahbap çavuş ilişkisi ile yürümemeli. Bu tarz ezber konuşmanın ötesine gidilemez. Bu sorun Malatya’mızın sıkıntısı değil ülkemizin spor kamuoyunun maalesef sıkıntısı ama bunu yenen kulüplerinde başarısı ortada. Bunu oluşturan kulüp bu işi ticaret faaliyet olarak yapmamalıdır. İhtiyacı olan ve maddi imkânları ya da ailesi olmayan evlatlara destek çıkılmalıdır. Kulübün memleketinin çocuklarına en çok spor yaptıran sporu sevdiren kötü alışkanlıklardan uzaklaştıran önemli bir eğitim kulübü olmalıdır. Bunu uygularsa ülke takımları arasında en kapsamlı en değerli olacağımızdan adım kadar eminim en iyilerinin okulu ve alt yapısı olmalıdır. Yeni Malatya spor bunları uygular ve dikkate alırsa bu ülkenin en iyisi en büyüğü ve örnek alt yapısı ve tercih edilen spor okulu olur. Her imkan var tesis anlamda antrenör anlamında bunu iyi değerlendirmek gerekir. Çünkü Malatya’mızda ve çevre illerde keşfedilmeyi bekleyen evlatlarımız var. Doğu Anadolu bölgesinin tek profesyonel takımına da bu yakışır. Süper ligde ya da diğer liglerde başarı gösteren kulüpler altyapısı ve spor okullarının sağlam olmasının yansımasıdır.” sözlerini kullandı.

>> Ebubekir Atilla