Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ak Parti’den Kömürhan Paylaşımı

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan “Kömürhan Köprüsü”, bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle hizmete açıldı. Ak Parti tarafından hazırlanan videoda köprünün bölgede yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştırdığı belirtildi.

Malatya ile Elazığ arasındaki

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan Kömürhan Köprüsü, yeni yüzüyle bir yandan Doğu Anadolu’yu 3 bölgeyle birleştirirken diğer yandan turizm ve ticaret merkezlerini birbirine bağlayarak bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sağlayacak.
Ak Parti Genel Merkezi tarafından her gün ülke genelinde yapılan dev yatırımların videoları paylaşılıyor. Partinin sosyal medya hesabından paylaşılan Kömürhan Köprüsü videosunda köprünün çevre illerdeki vatandaşların hayatını nasıl kolaylaştırdığı vatandaşların ağzından anlatılıyor.
Kale İlçesi Erdemli mahallesinde yaşayan Ahmet Yıldırım isimli vatandaş Kömürhan Köprüsü güzergahında yapılan tünellerin vatandaşın can güvenliğini sağladığını belirterek;” Kömürhan Köprüsü ve tüneller yapılmadan önce eski yolu kullanıyorduk. Keskin virajlar nedeniyle can güvenliğimiz yoktu. Yorgun argın gelen şoförler bu virajları alamıyordu ve araçlar baraja düşüyordu. Yeni köprü ve tüneller vatandaşın can güvenliğini sağladı. Bu küçük bir yatırım olarak görülebilir ama Kömürhan Köprüsü ve tünellerin değerini bölge halkı bilir. Herkes dua ediyor Devlete. Allah yapanlardan bin sefer razı olsun.” dedi.
Doğu-batı aksında 16 il için geçiş noktası olacak Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli, turizm ve ticaret merkezlerine ulaşımı kolaylaştırarak bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sağlayacak. Proje, Malatya ve Elazığ’daki havalimanlarıyla bütünleşerek ulusal ve uluslararası bağlantıların parçası olacak ve iç, dış turizm sirkülasyonlarının sağlanmasıyla bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimini destekleyecek. Köprü, tünel ve yolun hizmete açılmasıyla birlikte Malatya ile Elazığ arasındaki kara yolu ulaşımında karşılaşılan ciddi sorunlar artık tarih olacak.
>> Ebubekir Atilla