Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

112 Çağrı Merkezi Faaliyette

Farklı acil yardım çağrıları için kullanılan 7 kuruma ait acil çağrı numaraları tek numara 112 altında toplandı. Vatandaş artık 112 üzerinden yardım isteyecek.

Farklı acil yardım çağrıları

Türkiye’nin 71 İlinde aktif durumda olan 112 Acil Çağrı Merkezi, Malatya’da geçtiğimiz Şubat ayında faaliyete girmiş, Haziran ayının başlaması ile birlikte kurumların entegrasyonu tamamlanarak tam kapasite ile hizmet vermeye başladı. Böylece, ambulans, itfaiye, jandarma, emniyet ve gerekli tüm diğer birimlerin aynı mekânda olduğu ve koordinasyon imkânı sağlayan model ile tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşmaları sağlanıyor.
‘Engelsiz Çağrı’ uygulaması ile engelli vatandaşlar acil çağrı hizmetlerinden kolayca faydalanabiliyor. ‘E Çağrı’ ile otomotiv sektörünün entegrasyonu ile kaza durumunda alınan sinyaller ile konum belirlenerek acil destek sağlanabiliyor. Aynı zamanda 112 Acil Çağrı Merkezi, İngilizce, Arapça, Rusça ve Almanca dillerine çağrı hizmeti de veriyor.
Herhangi bir acil durumda 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması gerektiğini belirten yetkililer, hızlı çözüm ve anlık müdahale için bu konunun önemini vurguluyor.

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ
İtfaiye: 110
Jandarma: 156
Polis: 155
Sağlık: 112
Orman: 177
Sahil Güvenlik: 158
AFAD: 122
>> Ebubekir Atilla